Corporate finance

Wij beoordelen voor het financieringsaanbod voor uw onderneming of onroerend goed. Ook bij complexe financieringsaanvragen staan we u bij. Zo helpen we u met het schrijven van een zorgvuldige onderbouwing van het financieringsverzoek aan de mogelijke geldverstrekker. Daarnaast leggen we contact met banken, participatiemaatschappijen en informal investors voor het verkrijgen van een financiering. Ook kunnen wij adviseren op het gebied van minder bekende financieringsvormen, zoals microkredieten en stimuleringsfondsen.

Omdat we een goed beeld hebben van het actuele financieringsklimaat, kunnen we beoordelen of een financieringsaanbod voldoende concurrerend is. Wij helpen u graag met het vinden van de juiste financiering die bij u en uw onderneming past en geven onafhankelijk advies.

Het aanvragen van financieringen wordt steeds moeilijker omdat er vele branches door de bank niet meer vanzelfsprekend worden gefinancierd. Met onze ervaring kunnen wij u echter optimaal van dienst zijn en zorgen dat u wel die financiering krijgt waardoor u uw dromen kunt verwezenlijken.

Wij ondersteunen uw financiering door:
– Opstellen van een ondernemersplan, prognoses en liquiditeitsoverzichten.
– Wij geven u een onafhankelijk financieringsadvies
– Verder zorgen wij voor het nauwkeurig bepalen van de financieringsbehoefte.
– Het schrijven van een professioneel financieringsmemorandum.
– Het benaderen van banken, financiers en/of crowdfunding partijen.

Bedrijfsovername en of verkoop van uw onderneming
Het bepalen van de economische waarde van een onderneming staat bij een overnametransactie centraal. De waardebepaling verschaft u handvatten om tot een overnameprijs te komen. We minimaliseren de kans dat u teveel betaalt of te weinig ontvangt. Bij het overnemen van een onderneming wilt u graag zo min mogelijk risico lopen. Daarom wordt vaak een due diligence onderzoek uitgevoerd.

Een due diligence onderzoek richt zich op het vaststellen van de juistheid van de informatie. Daarnaast worden de risico’s en kansen van de over te nemen onderneming in kaart gebracht
1. De marktpositie van een onderneming
2. Financiële prestaties en ontwikkelingen, kansen en risico’s
3. Inzicht in (ontwikkeling van) werkkapitaal
4. Financiële informatie zoals jaarverslagen, debiteuren en crediteuren, overzicht van schulden
5. Fiscale situatie en risico’s na de overname van het bedrijf.

Over alle investeringen kunnen we u adviseren voordat u een keuze gaat maken. Ook in het kader van de keuze voor operationele of financiële lease. Lees hier meer over het leasen van een auto.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

Bedrijfsadministratie

Bedrijfsadministratie

We kunnen uw administratieve processen optimaal inrichten en uw administratie efficiënt verzorgen, dit kan ook tijdelijk indien hier behoefte aan is. Wij starten altijd met het automatiseren van uw verkopen, omzet en debiteuren beheer. Dit is zeer belangrijk voor de geldstroom in uw bedrijf en versterkt binnen enkele maanden uw financiële positie. Het is onze voorkeur om het verwerken van de administratie samen met u te automatiseren zodat u er direct ervaring mee op kunt doen en de omzet facturatie op kunt starten. We zorgen ervoor dat uw administratie met de beste ICT-oplossingen wordt verwerkt.

Meer lezen

Bedrijfsadvisering

Bedrijfsadvisering

We kijken naar de toekomst. We helpen u met de financiële planning. Wij willen ondernemers helpen hun bedrijfsprestaties duurzaam te verbeteren door hen de juiste actuele inzichten, oplossingen en ondersteuning te bieden. In tegenstelling tot wat gebruikelijk is met veel accountants, kunt u met ons gemakkelijk een echt gesprek voeren als ondernemers onder elkaar. Niet stoffig en saai, maar proactief. Niet afwachtend, meedenkend. Als u verder wilt met uw onderneming en niet wilt stilstaan, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Meer lezen

Jaarrekeningen

Jaarrekeningen

U ontvangt u van ons geen duimdikke rapporten of overbodige adviezen. Onze jaarverslaggeving voldoet aan de geldende wet- en regelgeving en voldoet aan de richtlijnen van onze beroepsorganisatie. Wij maken bij onze financiële verslaggeving gebruik van uniforme, wereldwijde standaarden, zoals Standard Business Reporting (SBR). De banken verplichten de ondernemers helaas nu ook om het jaarverslag in het SBR aan te leveren. Kunt u dit niet dan gaan de banken extra kosten in rekening brengen. Dit voorkomen wij omdat zij uw verslag om kunnen zetten in de gewenste SBR rapportage die de banken nu eisen.

Meer lezen

Accountancy

Accountancy

We denken met u mee en maken u alert op kansen en risico’s. Toch blijven we ook kritisch en zullen dit ook zeker aan u laten weten zodat u de juiste afwegingen kunt maken. Daarbij kunt u vertrouwen op onze jarenlange expertise. Wij zorgen voor dienstverlening op maat maar niet voor het uurtarief wat accountants berekenen. Indien uw onderneming verklaringen nodig heeft stellen wij die als lid van het NOAB voor u op. Is er een verklaring nodig van een gecertificeerde accountant dan werken wij samen met Maas Accountants en Adviseurs. Zij voeren deze specifieke dienst dan in samenwerking met ons voor u uit.

Meer lezen

Corporate finance

Corporate finance

Wij beoordelen voor het financieringsaanbod voor uw onderneming of onroerend goed. Ook bij complexe financieringsaanvragen staan we u bij. Zo helpen we u met het schrijven van een zorgvuldige onderbouwing van het financieringsverzoek aan de mogelijke geldverstrekker. Daarnaast leggen we contact met banken, participatiemaatschappijen en informal investors voor het verkrijgen van een financiering. Ook kunnen wij adviseren op het gebied van minder bekende financieringsvormen, zoals microkredieten en stimuleringsfondsen.

Meer lezen

Belastingadvies

Belastingadvies

Als u een bedrijf start is de eerste keuze die u moet doen de ondernemingsvorm. Wordt het een eenmanszaak, VOF, CV, Stichting of een besloten vennootschap. Samen met u bepalen wij welke ondernemingsvormen het meeste voordeel op alle vlakken oplevert. Hierna kunt u beslissen welke ondernemingsvorm belasting en risico technisch het beste past bij uw toekomstige activiteiten. Wij kunnen samen met u alle belastingvoordelen uiteenzetten waarvoor u in aanmerking kunt komen. Hierna zorgen wij dat deze voordelen ook worden benut.

Meer lezen

Loonadministratie

Loonadministratie

Wij verlonen uw personeel maandelijks voor een vooraf vastgesteld tarief. Op basis van de door u aangeleverde gegevens zorgen wij dat de loonstroken voor uw personeel en aangiften loonheffingen worden verzorgt. Wij maken gebruik van een loonportal waar u alle gegevens beveiligd van ons ontvangt. Het personeel kan zijn loongegevens hierna via een App zelf opvragen en bewaren. Hiernaast staan wij voor u klaar met professioneel advies bij uw verloning, loonbelasting en sociale zekerheidsvraagstukken. In Nederland krijgen wij steeds meer regels omtrent loonbelasting, sociale zekerheid, sectorindeling en aansprakelijkstellingen. Ook hierin verzorgen wij voor advisering op maat.

Meer lezen

Businessplan

Businessplan

Heeft u plannen om een eigen onderneming te starten of ben u recent een bedrijf gestart? Er komt veel bij de start van een onderneming kijken, zaken waar u zich als beginnend ondernemer misschien wel niet teveel mee bezig wil houden. Daarom nemen wij voor u allerlei financiële en fiscale vraagstukken uit handen waarmee u als (beginnende) ondernemer mee te maken krijgt, zoals bijvoorbeeld: Waar moet ik rekening mee houden bij het schrijven van een businessplan? Wat komt er allemaal kijken bij de start van mijn onderneming? Is mijn financieringsstructuur optimaal? Heeft mijn onderneming de juiste rechtsvorm/structuur? Hoe zit het met mijn eigen vergoeding en is een auto van de zaak haalbaar?

Meer lezen

Vrijblijvende offerte

Vrijblijvende offerte

Bij ons gaat het niet alleen om cijfers en regels, maar vooral ook om u en uw onderneming zodat wij samen een goede basis met vertrouwen in elkaar op kunnen bouwen. Ons kantoor staat voor u klaar voor een persoonlijke begeleiding en met de intentie om er voor te zorgen dat uw onderneming maximaal rendement oplevert. Wij bieden u een hoge kwaliteit voor een concurrerende prijs. Wij denken met u mee, wachten niet af maar komen met proactief advies. Wij helpen u graag!

Meer lezen